Zin in Vrijwilligerswerk op de mooiste plek van Rhenen?

Trekt het u om ons vrijwilligersteam te komen versterken? U wacht leuk werk in ons prachtige historische pand, het Oude Raadhuis met zijn statige, hoge ruimtes en middeleeuwse kelders. Het is helemaal verbouwd, en van alle moderne gemakken voorzien.

Stadsmuseum Rhenen wordt een levendige ontmoetingsplek voor geschiedenis en cultuur. Voor inwoners én toeristen, voor jong en oud. Met een dynamisch programma van tentoonstellingen en activiteiten – naast de vaste presentatie. Ook ontvangsten van derden zorgen voor extra leven in de brouwerij.

We zijn vooral op zoek naar gastheren en gastvrouwen, die het leuk vinden om onze bezoekers te ontvangen in het gebouw en in het Museumcafé. Maar ook receptiemedewerkers voor de VVV en het museum zijn van harte welkom: mensen die thuis zijn (of willen raken) in wat speelt in Rhenen, organisatorisch talent hebben en gevoel voor gastvrijheid. Affiniteit met geschiedenis en er op uit gaan is belangrijk.

We vragen u minimaal een dag(deel) per week beschikbaar te zijn. Uw collega’s variëren van 25 tot 80 jaar. Een positieve geest, energie, en de wens om prettig samen te werken zijn van groot belang.

Wilt u meer weten? Neemt dan contact op met Maike Woldring, coördinator (Maike.Woldring@rhenen.nl) of 0317 612077 voor meer informatie.

Opening Stadsmuseum deel 2

Vanaf 20 december is het Stadsmuseum Rhenen helemaal geopend voor publiek. Dan is ook de vaste inrichting met de collecties van het museum gereed.

Deel 1 van het Stadsmuseum is begin september opgeleverd: publiek is welkom bij de VVV, in het Museumcafé en in de eerste tentoonstelling ‘Rhenen op de Kaart’.

Afgelopen jaar vond een ingrijpende verbouwing van het Oude Raadhuis plaats. Deze is door de gemeente Rhenen is gefinancierd. Het Stadsmuseum krijgt jaarlijks een subsidie van de gemeente Rhenen. Doel is met het Stadsmuseum  en de VVV een stevige impuls te geven aan het culturele en toeristische klimaat in Rhenen.